Tarieven

De praktijk sluit in principe met alle zorgverzekeraars een contract af. Bent u verzekerd bij één van deze zorgverzekeringen, dan geldt het tarief van de zorgverzekeraar en wordt de nota rechtstreeks naar de zorgverzekeraar gestuurd.

Bent u niet of onvoldoende aanvullend verzekerd of verzekerd bij een zorgverzekeraar waarmee wij geen contract hebben(restitutie), dan krijgt u zelf de nota. Na betaling kunt u deze eventueel indienen bij uw zorgverzekeraar.

Er zijn de volgende vergoedingen:

Basisverzekering

  • voor 18 jaar en ouder; U hebt recht op oefentherapie vanaf de 21e behandeling per indicatie, als het gaat om een aandoening die staat op een door de minister van VWS vastgestelde lijst (Besluit zorgverzekering). In een aantal gevallen is de duur van de behandeling beperkt, bijvoorbeeld maximaal 3 of 9 maanden. Ook dat staat op de lijst die de minister van VWS heeft vastgesteld. U hebt geen recht op de eerste 20 behandelingen. In de meeste aanvullende verzekeringen zijn de eerste 20 behandelingen verzekerd. Kijk daarvoor in uw aanvullende verzekering.;
  • voor kinderen tot 18 jaar; Je hebt recht op oefentherapie in dezelfde gevallen als mensen van 18 jaar of ouder. Je hebt wel recht op de eerste 9 behandelingen. Als je een aandoening hebt die niet op de lijst staat, heb je recht op ten hoogste 9 behandelingen van dezelfde aandoening per kalenderjaar. Als de eerste 9 behandelingen niet toereikend zijn, heb je recht op nog eens ten hoogste 9 behandelingen per kalenderjaar;

Aanvullende verzekering (indien afgesloten)

  • voor kinderen tot 18 jaar; vanaf de 19e behandeling;
  • voor mensen met een chronische aandoening; de eerste 20 behandelingen;
  • de behandelingen van niet-chronische aandoeningen/klachten van volwassenen

Kijk zelf in uw polis hoeveel behandelingen u vergoed krijgt. Dit kan verschillen per verzekeraar en aanvullend pakket. Hierbij worden het aantal behandelingen Cesartherapie en Fysiotherapie bij elkaar opgeteld! Het eigen risico is voor behandelingen die vergoed worden vanuit het aanvullende pakket en voor kinderen tot 18 jaar niet van toepassing.

© Saintware; Bijgewerkt feb 2022